Lato 'in principe' weg: 'PSV zal zoeken, maar of er iets goeds bij zit...'

Lato 'in principe' weg: 'PSV zal zoeken, maar of er iets goeds bij zit...'

Gepubliceerd: maandag 23 december 2019 om 23:18ma 23-12-2019 om 23:18

PSV-watcher Rik Elfrink vraagt zich af of PSV in de winterstop op zoek gaat naar een nieuwe linksback of een spits. Toni Lato (foto) zal in principe niet terugkeren na de winterstop en Donyell Malen is de komende maanden uit de roulatie.

De Telegraaf berichtte maandagochtend dat Lato al afscheid had genomen van zijn medespelers: de Spaanse linksback werd gehuurd van Valencia, maar heeft zijn Eredivisie-debuut nog altijd niet gemaakt. "Er moet nog iets concreets gaan gebeuren, maar Lato gaat in principe weg", beaamt Elfrink in #PSVpraat, de podcast van het Eindhovens Dagblad. "Ze gaan op zoek, maar of er iets goeds bij zit... Daar moet je maar net tegenaan lopen. In de winter is dat gewoon heel moeilijk." Angeliño zal sowieso niet terugkeren in het Philips Stadion, berichtte De Telegraaf al.

Een nieuwe spits hoeft sowieso niet verwacht te worden: Sam Lammers werkt toe naar zijn rentree, nadat hij geblesseerd raakte tijdens de Johan Cruijff Schaal-wedstrijd tegen Ajax. "Het zal vooral in Qatar (waar PSV op trainingskamp gaat, red.) bekeken moeten worden hoe ver hij is. Hij werkt keihard en is individueel bezig. Als hij daar aan kan sluiten, alles mee kan doen en fit is... Lammers is 22, een jonge knaap. Waarom zou hij dan niet in de spits kunnen spelen? Bergwijn en Gakpo kunnen er ook nog spelen. Mitroglou? Dat is puur iemand voor in de slotfase."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat PSV Europees voetbal halen dit seizoen?

(1809 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws