Het Laatste Nieuws: Ajax ziet oude bekende van Anderlecht als opvolger van Onana

Het Laatste Nieuws: Ajax ziet oude bekende van Anderlecht als opvolger van Onana

24-12-2019 07:14
90

Ajax lijkt een Belgische opvolger voor Andre Onana op het oog te hebben. Volgens Het Laatste Nieuws zijn de Amsterdammers gecharmeerd van de 26-jarige Hendrik Van Crombrugge, sinds dit seizoen de sluitpost van Anderlecht.

Van Crombrugge was in 2017 al dichtbij een transfer naar Amsterdam, maar besloot toen hij zijn toenmalige werkgever, KAS Eupen, te blijven. Nadat hij in de wandelgangen aan PSV werd gelinkt, maakte de doelman vorige zomer alsnog een transfer: Anderlecht betaalde ruim twee miljoen euro voor hem. Van Crombrugge miste dit seizoen nog geen minuut en ligt nog vast tot medio 2023: volgens Het Laatste Nieuws is een winters vertrek onbespreekbaar en heeft de doelman het naar zijn zin in Brussel, maar zal hij in de zomer 'misschien geen tweede keer nee zeggen tegen de Nederlandse topclub'.

Ajax is al maandenlang bezig om de sluitpost te scouten en ziet hem als de perfecte opvolger van Onana, schrijft de ochtendkrant. De Amsterdammers hebben concurrentie van enkele - niet nader genoemde - clubs uit de Franse Ligue 1, die eveneens 'aan Van Crombrugges mouw trekken'.

Onana verlengde in maart zijn contract bij Ajax, maar lijkt bezig aan zijn laatste seizoen. De doelman uit Kameroen viert binnenkort zijn eerste lustrum als inwoner van Nederland en maakt daardoor aanspraak op een status als EU-speler: hierdoor kan hij gemakkelijker transfers binnen Europa maken.