Ajax-transfer op laatste moment afgeblazen: 'Overmars en Van der Sar ook verrast'

Ajax-transfer op laatste moment afgeblazen: 'Overmars en Van der Sar ook verrast'

03-06-2019 17:47
96

Hendrik Van Crombrugge zorgde twee seizoenen geleden voor verbaasde gezichten bij directeuren Marc Overmars en Edwin van der Sar van Ajax. De inmiddels 26-jarige doelman besloot op het laatste moment om af te zien van een transfer naar de Johan Cruijff Arena.

"Alles was in kannen en kruiken", vertelt Van Crombrugge aan Het Nieuwsblad. "Ik kreeg een rondleiding in de Arena en had een heel goed gesprek met Overmars en Van der Sar, die hun tweede bod - 3 miljoen euro - door Eupen geaccepteerd zagen. Ook op persoonlijk vlak raakten we eruit, het enige wat nog ontbrak was mijn handtekening, en ja… Die is er nooit gekomen."

Van Crombrugge besloot opvallend genoeg de Belgische middenmoter KAS Eupen trouw te blijven. "Ja, maar het was als tweede keeper. Oké, het blijft Ajax, de meesten zouden blindelings tekenen. Overmars en Van der Sar waren ook verrast, die krijgen niet vaak een neen, zeker niet op het laatste moment", lacht de Belg. "Maar laat mij dan maar het buitenbeentje zijn."

"Als ik had getekend, had ik nu meer nulletjes op mijn rekening gehad. Maar dan had ik allicht al twee jaar de bank verwarmd en nu zeker niet in de nationale ploeg gezeten", besluit Van Crombrugg, die een contract tot medio 2020 heeft bij Eupen.