Schöne over magische avond in Madrid: 'Ik was er snel uit met Hakim, fijn mens'

Schöne over magische avond in Madrid: 'Ik was er snel uit met Hakim, fijn mens'

24-12-2019 07:51
48

Lasse Schöne en zijn toenmalige ploeggenoten van Ajax verbijsterden op dinsdag 5 maart de complete voetbalwereld door met liefst 1-4 bij Real Madrid te winnen. De inmiddels naar Genoa vertrokken controleur zorgde met een vrije trap vanaf de zijlijn voor één van dé hoogtepunten van het voetbaljaar 2019.

De Deen stond samen met Hakim Ziyech achter de bal. "Ik zei tegen Hakim: ik neem hem. Wij kwamen daar samen altijd snel uit. Vanaf dat moment laten we elkaar altijd met rust", blikt hij terug in gesprek met het Algemeen Dagblad. Schöne raakte de bal 'vol en technisch top'. In de spelersbus zag hij de beelden terug. "Ook vanuit posities in het publiek. Toen besefte ik eigenlijk ook pas hoe bijzonder die bal was."

Dat Ziyech de bal aan Schöne liet, verbaasde hem niets: de twee hebben altijd een goede band gehad. "We hadden een mooie klik, eigenlijk vanaf het eerste moment (in de zomer van 2016, red.) was er veel wederzijds respect. Ik heb een zwak voor hem. Hij was altijd als eerste op de club", vertelt de 33-jarige controleur. "Hakim is puur, een echte liefhebber en ook voor de sfeer heel belangrijk. Een topspeler en een fijn mens."

Na de legendarische wedstrijd in Madrid was het groot feest. Toen Schöne de dopingcontrole eenmaal achter de rug had – "Dat was zo frustrerend. Ik was woedend." – kon het avondprogramma beginnen. "Terug in het hotel hebben we het goed gevierd. We zijn ook nog met een groep de stad in geweest. We gingen niet om twaalf uur naar bed, nee. Dit soort successen moet je ook even vieren."