Van Bommel 'zag het niet zitten' in Afellay: 'Daar heeft hij zich misrekend'

Van Bommel 'zag het niet zitten' in Afellay: 'Daar heeft hij zich misrekend'

24-12-2019 12:30
92

Voormalig PSV-coach Mark van Bommel zag het niet zitten in Ibrahim Afellay, zo stelt PSV-watcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad. Onder Ernest Faber gaat de ervaren middenvelder meer speeltijd krijgen, zo denkt Elfrink.

Afellay leek naarmate de eerste seizoenshelft vorderde steeds fitter te worden, maar de voormalig trainer deed niet of nauwelijks een beroep op hem. "Van Bommel zag het duidelijk niet in 'm zitten", aldus Elfrink in het Eindhovens Dagblad. "Nu Ernest Faber er is, zie je dat-ie iets meer speeltijd krijgt."

Toch heeft de situatie rondom Afellay niet meegeholpen de sfeer in Eindhoven te verbeteren, zo denkt Elfrink. "Het is natuurlijk toch een beetje een curieuze situatie, een aanvoerder die voortdurend op de bank heeft gezeten", vervolgt hij. "Daar heeft van Bommel zich misrekend. Hij had natuurlijk gedacht dat Afellay wel eens een bepalende rol zou kunnen spelen. In kleine ruimtes is-ie nog steeds goed, begrijp ik. Maar zodra de ruimtes groter worden, zijn er toch wat twijfels."

Afellay speelde de laatste wedstrijd tegen PEC Zwolle (4-1 winst) ongeveer 30 minuten mee.