Ziyech nodigt veldbestormer (11) uit in Amsterdam: 'Blijf hard werken, zei hij'

Ziyech nodigt veldbestormer (11) uit in Amsterdam: 'Blijf hard werken, zei hij'

24-12-2019 17:18
76

De elfjarige Yassine uit Frankrijk belandde de voorbije weken van de ene emotie in de andere. Tijdens de Champions League-wedstrijd tussen Lille OSC en Ajax bestormde hij het veld voor een knuffel met Hakim Ziyech: diens shirt belandde echter bij een oplichter en werd op eBay gezet. Afgelopen weekend mocht hij zijn idool alsnog opzoeken in Amsterdam.

Nadat Ziyech hoorde van de 'eBay-actie', had hij een oproep geplaatst om alsnog met Yassine in contact te komen. De twee troffen elkaar uiteindelijk in een hotel in Amsterdam, waarna de linkspoot zijn jonge fan uitnodigde voor de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. "Na het einde van de wedstrijd deelden de spelers ballen uit aan de supporters. Toen Ziyech mij zag, moest hij lachen, gaf hij mij een bal en zei hij: blijf hard werken", vertelt Yassine aan Ajax Showtime.

De jonge Fransman genoot van de wedstrijd tegen ADO. "Het was een geweldige wedstrijd en de sfeer was fantastisch. Ziyech speelde erg goed." Ook tijdens Lille-Ajax had hij zijn ogen uitgekeken. "Er komen niet zo vaak grote clubs naar Lille. Toen vroeg ik mij af waarom ik niet van deze gelegenheid gebruik zou maken." Yassines ouders hadden overigens niet gerekend op deze impulsieve actie. "Maar ze waren tegelijkertijd gelukkig en uiteindelijk juichten ze het alleen maar toe."