Ajax en PSV hadden ook interesse, maar Feyenoord werd echt concreet

"Ajax en PSV hadden ook interesse, maar Feyenoord werd echt concreet"

25-12-2019 10:44
59

Ridgeciano Haps vertrok in 2017 voor zes miljoen euro van AZ naar Feyenoord, maar liep in Rotterdam de ene na de andere blessure op. De 26-jarige linksback baalt daar zelf nog het meeste van.

Na een sterk seizoen in Alkmaar had Haps de topclubs voor het uitkiezen. "Ajax en PSV hadden ook interesse, maar Feyenoord werd echt concreet. En ze waren net kampioen geworden, dus ze speelden dat jaar Champions League. Dus de keuze was makkelijk", vertelt hij in Bij Andy in de Auto. In die tijd was hij ook in beeld bij het Nederlands elftal: Haps had een gesprek met zijn huidige trainer Dick Advocaat, toen actief als bondscoach. "Je doet het goed, vasthouden, we houden je in de gaten."

Wedden

Meer odds

Van een Oranje-debuut zou het echter niet komen, mede door een veelvoud aan blessures. "Sinds mijn komst naar Feyenoord: ik weet ook niet wat het is...", tast hij in het duister. "Bij AZ speelde ik ook elk jaar Europees, boven de dertig wedstrijden. Mijn eerste blessure was een scheenblessure. Die duurde zo lang, zeven maanden. Ik speelde een jaartje met een gebroken stuk in mijn scheen van. Dat heb ik nog gezegd tegen de fysio's, maar zij hebben er niet echt iets mee gedaan. Ik speelde de wedstrijden door en door, met pijn. Maar in de voorbereiding op mijn tweede seizoen (2018/2019, red.) kon ik de pijn niet meer verdragen."

Haps speelde dit seizoen 21 van de 29 officiële wedstrijden. Zijn laatste optreden dateert van 10 november, toen Feyenoord thuis van RKC Waalwijk won.