Jonge vader Coremans over kopstoot: 'Ik vrees dat Luca het ooit gaat zien'

Jonge vader Coremans over kopstoot: 'Ik vrees dat Luca het ooit gaat zien'

25-12-2019 11:32
16

Voor Tim Coremans was 2019 een jaar van uitersten: de sluitpost veroverde in het voorjaar een basisplek bij Sparta, werd vader, promoveerde met de Rotterdammers naar de Eredivisie en maakte een prima indruk op het hoogste niveau. Op zondag 20 oktober veranderde zijn situatie echter drastisch, door één vlaag van verstandsverbijstering.

Sparta keek stond met 1-0 achter tegen FC Groningen, toen Kaj Sierhuis de doelman in de weg wilde lopen. Coremans gaf de spits een kopstoot, kreeg vrijwel heel voetbalminnend Nederland over zich heen en moest sindsdien voorrang verlenen aan concurrent Ariel Harush. "Ik heb uiteraard mijn excuses aangeboden. Luca (zijn zoon, geboren op de dag van Sparta's promotie, red.) heeft het niet gezien, maar ik vrees dat hij er later wel achter gaat komen", vertelt de doelman in de kerstspecial van Voetbal International. "Het is gewoon gebeurd. Ik ben er zeker niet trots op."

Volgens Coremans was hij 'op de verkeerde plek op het verkeerde moment'. De doelman baalde van de commentaren in de media. "In negen van de tien gevallen dacht ik: ze moesten er wat over roepen, terwijl ze zelf de gekste dingen hebben gedaan." Ook zijn verloren strijd met Harush was een bittere pil. "Ik vond het niet terecht dat ik op de bank werd gezet en heb mijn zegje daarover gedaan", aldus Coremans, die echter volop begrip heeft voor de uitleg van trainer Henk Fraser. "Jij hebt mij gedwongen een keus te maken, zei hij ook. Zo is het."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s