Fraai gebaar Rabiot: 'Ze hebben toen 10.000 euro op mijn rekening gestort'

Fraai gebaar Rabiot: 'Ze hebben toen 10.000 euro op mijn rekening gestort'

Gepubliceerd: woensdag 25 december 2019 om 16:18wo 25-12-2019 om 16:18

Jean-Marc Bosman vocht in de jaren negentig een lange juridische strijd uit met Club Luik. Veel voetballers profiteren daar sindsdien van, maar weten amper waar het Bosman-arrest vandaan komt. Zo niet Juventus-middenvelder Adrien Rabiot en zijn moeder.

Bosman kwam niet aan de bak bij Club Luik, maar hij mocht alleen voor een forse transfersom vertrekken. Bij de rechter dwong hij vrij verkeer voor Europese voetballers af, waardoor spelers sindsdien transfervrij zijn na afloop van hun contract. Bosman vertelt aan Voetbal International dat nauwelijks nog een profvoetballer weet wie hij is, maar dat geldt niet voor de familie Rabiot.

Bosman kreeg een telefoontje uit Frankrijk, jaren voor de overstap van de middenvelder naar Juventus. "Op een dag kreeg ik telefoon van een mevrouw die ik niet kende. Ze vroeg naar mijn rekeningnummer", zegt de Belg in VI. "Haar zoon had net een mooi profcontact getekend bij Paris Saint-Germain en zij vond dat dat ook mijn verdienste was, en ze wilde me een som doorstorten. Ik geloofde haar eerst niet. Ze heette Veronique Rabiot, de mama en manager van haar zoon Adrien. Ze hebben toen 10.000 euro op mijn rekening gestort en zijn me hier komen opzoeken."

Bosman bleef de Franse controleur sindsdien volgen. "Vorig jaar was Rabiot einde contract. Toen hij PSG zei dat hij niet wilde bijtekenen, hebben ze hem uit de selectie verwijderd en hem 's morgens en 's avonds een apart trainingsprogramma laten volgen, zeven maanden lang. Maar hij is bij zijn standpunt gebleven. En nu speelt hij bij Juventus, dat hem gratis overnam en hem zeven miljoen euro per jaar betaalt."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws