NEC wacht al anderhalf jaar op geld van Fenerbahçe: Is eigenlijk van de zotte

NEC wacht al anderhalf jaar op geld van Fenerbahçe: "Is eigenlijk van de zotte"

26-12-2019 10:40
72

NEC wacht al anderhalf jaar lang op zeven ton uit Istanbul. De Nijmegenaren verkochten Ferdi Kadioglu in de zomer van 2018 aan Fenerbahçe, dat sindsdien echter de helft van de afgesproken 1,4 miljoen euro heeft betaald.

De huidige nummer 9 van de Keuken Kampioen Divisie heeft contact gezocht met de FIFA. "We hebben voor 10 november moeten reageren en we wachten nu op een uitspraak. Het schijnt erg druk te zijn daar, ongekend voor ons eigenlijk", vertelt algemeen directeur Wilco van Schaik in de Jarda Podcast. "Leuk voor Ferdi dat hij daar speelt, maar het is eigenlijk van de zotte dat wij nog steeds op dat geld zitten te wachten. We hopen dat er in januari een uitkomst is, dat er snel betaald moet worden."

Fenerbahçe zit diep in de sportieve én financiële problemen, weet Van Schaik. "Ze zijn enorm in de schulden gekomen en hebben vorig jaar maar net degradatie ontlopen en ze hebben veel afkoopsommen moeten betalen (van onder meer Phillip Cocu, red.). In dat soort landen kijken ze er anders tegenaan als er een rekening openstaat dan bij ons."

Fener staat dit seizoen echter vierde in de Süper Lig en zou zich dus weer voor Europees voetbal kunnen plaatsen, weet ook de NEC-directeur. "Het is te hopen dat ze zich plaatsen voor Europees voetbal. Want dan moeten ze een Europese licentie aanvragen en moeten ze alles betaald hebben, dan mogen ze geen schulden hebben. Wij kijken wel elke week even naar die stand."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie