Vermeulen ziet Zuid-Amerikanen opbloeien onder Advocaat: 'Leek het lachertje'

Vermeulen ziet Zuid-Amerikanen opbloeien onder Advocaat: 'Leek het lachertje'

26-12-2019 11:18 Laatste update: 11:22
85

Feyenoord heeft zich weer enigszins herpakt na de entree van Dick Advocaat, ziet NOS-commentator Arno Vermeulen. De Kleine Generaal volgde Jaap Stam op na een schrijnende 4-0 nederlaag bij aartsrivaal Ajax, maar sindsdien is Feyenoord cijfermatig gezien de best presterende Eredivisie-club na AZ.

Volgens Arno Vermeulen stond de stadionclub 'in de fik', maar is de brand inmiddels meester. "Niemand heeft het meer over een crisis in Rotterdam", aldus de NOS-commentator, die stelde dat Feyenoord 'het lachertje' van de Eredivisie was. Advocaat heeft echter voor nieuw elan gezorgd. "Hij haalt er het maximale uit. Het is niet zo'n goed elftal, maar ze stralen meer vertrouwen uit."

De chef commentatoren merkt dat met name Eric Botteghin op is gebloeid na de trainerswissel. "Hij valt mij het meeste op. Hij is veel rustiger sinds de komst van Advocaat." Een andere Zuid-Amerikaan – Luis Sinisterra – springt er ook uit, vindt Vermeulen. "Dat leek in het begin een beetje het lachertje van het team, maar is gewoon een goede voetballer. Dat heeft echt wel met vertrouwen te maken."

De Rotterdammers zijn als nummer vijf van Nederland de winterstop in gegaan, maar gaan volgens Vermeulen nog één plekje stijgen dit seizoen. "Die worden vierde, net boven FC Utrecht. Dan plaatsen ze zich rechtstreeks voor de Europa League en doet Advocaat het nog goed."