Advocaat zet Feyenoord-deur open: 'Ik wil geen ontevreden spelers'

Advocaat zet Feyenoord-deur open: 'Ik wil geen ontevreden spelers'

22-12-2019 17:44 Laatste update: 17:52
119

Feyenoord gaat in de winterstop afscheid nemen van een aantal spelers. Althans, dat is de bedoeling van de club, zegt trainer Dick Advocaat, die verder niet kwijt wil om wie het gaat.

"Er mag een aantal spelers weg, maar ik ga tegen jou niet zeggen wie dat zijn", zegt Advocaat tegen FOX Sports. Naar verluidt het gaat om spelers als Sam Larsson, Renato Tapia, Jan-Arie van der Heijden en Yassin Ayoub.

"Een paar spelers wordt verhuurd, want die hebben best talent, maar ze moeten spelen. Op de bank zitten heeft geen zin. Die gaan we proberen te verhuren. Dat geldt voor een aantal spelers. Ik noem geen namen. Ik wil geen ontevreden spelers bij de groep, laat dat duidelijk zijn. Spelers die niet tevreden zijn moeten zorgen dat ze wegkomen."

Orkun Kökcü mag in ieder geval niet weg. De middenvelder was zondag tegen FC Utrecht weer van grote waarde voor Feyenoord. "Hij ontwikkelt zich natuurlijk geweldig. Ik liep continu te zeuren tegen hem dat hij moest gaan scoren, iedere dag. Dat zei ik in de rust ook tegen Toornstra. Het was echt een wereldgoal, van allebei."

Advocaat haalde de tegenvallende Nicolai Jörgensen na een uur naar de kant. "Hopelijk komt hij ook. Daar moet je op hopen. Als je ook ziet hoe Sinisterra zich ontwikkelt, dat is geweldig. Zijn snelheid, de één-tegen-één. Het is prachtig om te zien."