Feyenoord zet tweede plek niet uit het hoofd: 'Misschien krijgen we er wat bij'

Feyenoord zet tweede plek niet uit het hoofd: 'Misschien krijgen we er wat bij'

23-12-2019 11:35
105

Leroy Fer erkent dat interim-trainer Dick Advocaat een grote hand heeft in de opmars van Feyenoord. De Rotterdammers zijn sinds de aanstelling van de Kleine Generaal van plek twaalf naar vijf gesprongen in de Eredivisie.

Feyenoord boekte zondag tegen FC Utrecht (1-2) de derde zege op rij. "Ik heb fijn gewerkt met Jaap Stam en ik vind hem ook een heel goede trainer, maar deze groep klikt misschien beter met Advocaat. Dat kun je zien in de resultaten die we boeken", vertelt Fer aan het Algemeen Dagblad.

Steven Berghuis denkt dat Feyenoord een ploeg is 'die het van hard werken en een goed instelling moet hebben'. "Aan de bal hebben we het toch nog wel moeilijk om de juiste oplossing te vinden en naar voren te spelen. Daar is veel winst te behalen", reageert de aanvaller bij FOX Sports. Hij ziet dat Advocaat vooral de defensieve organisatie op orde heeft gebracht. "We geven weinig doelpunten weg en dat komt doordat de verdedigers in hun kracht worden gebruikt. Eric Botteghin en Marcos Senesi kunnen net als Leroy in de as blijven, daar is bewust voor gekozen."

Feyenoord kan zelfs voorzichtig weer omhoog kijken. Mogen de Rotterdammers nog hopen op plek twee? "Er is nog wel wat mogelijk denk ik. We hebben een goede groep. Misschien krijgen we er nog wat bij in de winter. En Karsdorp en Haps komen nog terug", besluit Berghuis.