'Mertens wijst Dortmund af en zet vol in op lopende onderhandelingen'

'Mertens wijst Dortmund af en zet vol in op lopende onderhandelingen'

26-12-2019 14:41 Laatste update: 14:46
11

La Gazzetta dello Sport pakt donderdag uit met een opvallend gerucht over Dries Mertens. Hij zou een aanbieding van Borussia Dortmund hebben afgeslagen. Hij aast namelijk op een langer verblijf bij Napoli.

Mertens heeft nog een contract tot komende zomer en kan dus goedkoop vertrekken bij de Italianen. Dortmund wilde daarvan profiteren, maar kreeg nul op het rekest van kamp-Mertens. Met Axel Witsel en Thorgan Hazard heeft Dortmund nu al twee Rode Duivels aan boord.

De voormalig smaakmaker van onder meer PSV hoopt nog op een nieuw contract bij Napoli, waar hij nu al zes jaar onder contract staat. De bal ligt op dit moment bij voorzitter Aurelio De Laurentiis. De beleidsbepaler heeft een moeilijke relatie met de spelersgroep en wil vooralsnog niet ingaan op de forse looneisen van Mertens.

Mertens kan een contract van twee seizoenen krijgen ter waarde van vier miljoen euro per jaar, maar daarmee gaat de publiekslieveling op dit moment niet akkoord. Onder meer Internazionale en clubs uit China hebben interesse in de kleine Belg.