Van der Sar bespreekt eigen gedrag op Stamford Bridge: 'Mezelf iets laten gaan'

Van der Sar bespreekt eigen gedrag op Stamford Bridge: 'Mezelf iets laten gaan'

27-12-2019 21:44 Laatste update: 21:53
62

Ajax-directeur Edwin van der Sar betuigt spijt vanwege zijn gedrag na de Champions League-wedstrijd tegen Chelsea. De Amsterdammers zagen Joël Veltman én Daley Blind rood krijgen bij een 1-4 stand en trokken met hangen en wurgen een 4-4 gelijkspel over de streep.

Van der Sar was na afloop woedend over de gang van zaken op Stamford Bridge, maar wil daar ruim anderhalve maand na dato zijn excuses voor aanbieden. "In Londen was ik boos, klopt. Daar heb ik mezelf een beetje laten gaan", erkent hij in gesprek met Ajax TV. "Normaal ben ik neutraal en kan ik dingen goed scheiden, maar toen was ik boos en gefrustreerd."

De oud-keeper vindt het spijtig dat hij de spelers niet heeft gefeliciteerd met hun heroïsche optreden tegen Chelsea. "Ik had eigenlijk de spelers en staf moeten bedanken voor de geweldige wedstrijd die ze gespeeld hebben, de doelpunten die gemaakt zijn. Zelfs met negen man kansen creëren, terwijl Chelsea alles achteruit speelde", doelt Van der Sar op Edson Álvarez, die nog bijna voor 4-5 zorgde. "Daar had ik ze een compliment voor moeten geven, in plaats van boos zijn om alles wat er gebeurd was."