KV Mechelen-fans helpen eigen club aan stevige injectie van vijf miljoen (!) euro

KV Mechelen-fans helpen eigen club aan stevige injectie van vijf miljoen (!) euro

27-12-2019 23:58
27

KV Mechelen heeft een forse financiële injectie mogen ontvangen, dankzij de eigen supporters. De huidige nummer zes van de Jupiler Pro League heeft vijf miljoen euro binnengekregen via obligaties die het aanbood aan de fans.

Dat meldt de club via de officiële kanalen. Malinwa bracht anderhalve maand geleden obligaties op de markt waardoor supporters in hun eigen club konden investeren. De club hoopte met de kerstdagen vijf miljoen euro op te halen en is daar ook glansrijk in geslaagd. "Dit is een geweldig resultaat", aldus algemeen directeur Frank Lagast. "Supporters of bedrijven die mee willen werken aan de toekomst van KV Mechelen blijven uiteraard welkom. Daarvoor hebben we uiteraard nog andere oplossingen dan obligaties."

De directeur doelt op het binnenhalen van externe investeerders, die voor nog eens tien miljoen euro moeten zorgen. KV Mechelen hoopt daarmee op korte termijn zijn schuldenlast te verlichten. Deze is in één jaar tijd gestegen van van bijna vier miljoen euro naar liefst 11,5 miljoen euro, grotendeels door de bouw van een nieuwe hoofdtribune. De club wil met de extra inkomsten nóg een tribune Achter de Kazerne bouwen en hoopt ook een jeugdcomplex te realiseren.

De Kakkers promoveerden deze zomer - na veel juridisch gesteggel - weer naar het hoogste niveau in België en doen het vooralsnog voortreffelijk. De ploeg van Lucas Bijker en Arjan Swinkels won op Tweede Kerstdag met 1-2 bij Excelsior Moeskroen en ligt op koers om zich te plaatsen voor de play-offs om de landstitel.