Koeman wijst EK-favoriet aan: 'Maar Oranje kan van iedereen winnen'

Koeman wijst EK-favoriet aan: 'Maar Oranje kan van iedereen winnen'

28-12-2019 20:06
127

Ronald Koeman ziet een flink aantal landen dat in aanmerking komt voor de Europese titel volgende zomer. De bondscoach van het Nederlands elftal schuift België naar voren als topfavoriet.

"Duitsland, Engeland, Spanje, Frankrijk... Portugal komt altijd ver. Kroatië is een vechtploeg, altijd goed op toernooien", somt Koeman in gesprek met Voetbal International de kanshebbers op. "Als ik een favoriet moet noemen, dan is het België. Dat heeft een streepje voor, het moet voor de Belgen nu echt gebeuren met deze lichting. En ze hebben de ervaring van toernooien, wij nog niet."

Tegelijkertijd is Oranje voor niemand bang, benadrukt Koeman. "We hebben bewezen dat we van iedereen kunnen winnen en moeten vooral naar onszelf kijken. Ik denk niet dat ploegen graag tegen ons komen te spelen." Bovendien is toernooi-ervaring belangrijk, maar zegt het niet alles. "In 1988 waren we er ook acht jaar niet bij geweest", stipt de keuzeheer aan.

"Kijk je naar de opbouw, dan zou je zeggen dat we over twee, drie jaar echt top zijn", vervolgt Koeman. "Nederland-Frankrijk was afgelopen jaar de perfecte wedstrijd die de ontwikkeling aangaf van Oranje. Dat was niet de norm, dat was ver bóven de norm. Je hebt ook mindere duels, maar het gaf wel aan waartoe deze ploeg in staat is."