'Raiola brak wil van De Ligt: verdediger wilde niet naar Juve, maar naar Barça'

'Raiola brak wil van De Ligt: verdediger wilde niet naar Juve, maar naar Barça'

28-12-2019 23:38
156

Matthijs de Ligt verruilde Ajax afgelopen zomer niet voor FC Barcelona, maar voor Juventus. Volgens El Mundo Deportivo kwam die keuze niet van de twintigjarige verdediger zelf. Zaakwaarnemer Mino Raiola zou 'de wil van De Ligt hebben gebroken'.

De Catalaanse sportkrant zet zaterdag in een uitgebreid stuk de vermeende gang van zaken uiteen. Al vanaf het eerste moment zat Raiola de Spaanse kampioen dwars. 'Hij wilde een commissie waar Barça niet aan wilde voldoen. Acht miljoen euro. Hij werd gevraagd naar Barcelona te komen en zei dat als hem geen geld gegarandeerd werd, hij niet zou reizen. En hij reisde niet', schrijft MD.

Wedden

Meer odds

De Nederlandse belangenbehartiger gaf in een later stadium aan dat hij de toekomst van De Ligt bij Juventus zag en de Oranje-international pas in 2022 naar Camp Nou wil brengen. Geconfronteerd met de onvermurwbare Raiola besloot Barça direct contact te leggen met De Ligt. "Met Raiola kunnen we niet onderhandelen. Ze zeggen dat je ver bent met Juventus. Beloof dat voordat je beslist, je ons dat laat weten. Als het mogelijk is willen we het aanbod evenaren", zou Barça hebben laten weten. Volgens MD was het antwoord van de Nederlandse verdediger geruststellend: "Geen zorgen, ik wil naar Barça."

De Ligt stuurde vervolgens ook zélf een bericht naar Spanje. "Geld is niet het probleem voor mij, mijn droom is Barcelona", citeert MD. Raiola leek daar even voor te zwichten toen hij in mei een wereldwijde schorsing kreeg en geen commissie mocht opstrijken, maar toen die straf een maand later werd opgeheven kwamen de Catalanen van een koude kermis thuis. Een ontmoeting met De Ligt zou voor grote woede bij de top van de club hebben gezorgd.

De Oranje-international gaf plots namelijk aan dat hij te weinig waardering voelde vanuit Catalonië. MD legt de schuld bij Raiola. 'Conclusie: de zaakwaarnemer had de wil van weer één van zijn spelers gebroken. Weer iemand gehersenspoeld. Een nieuwe triomf voor Mino', besluit de sportkrant.