De Jong gunt aartsrivaal Heerenveen alles: 'Dat snappen de mensen soms niet'

De Jong gunt aartsrivaal Heerenveen alles: 'Dat snappen de mensen soms niet'

29-12-2019 09:34
61

Cambuur en SC Heerenveen spelen momenteel niet in dezelfde divisie, maar de club uit Leeuwarden doet het goed in de Keuken Kampioen Divisie. Promotie is binnen handbereik en dat betekent ook dat de Friese derby weer in ere wordt hersteld.

Henk de Jong en Johnny Jansen, trainers van de beide clubs uit Friesland, kunnen goed met elkaar door één deur. Toch is een derby tussen de aartsrivalen iets bijzonders. "De derby is superbelangrijk, speciaal en prachtig", zegt de Cambuur-trainer in een interview samen met Jansen tegen de Leeuwarder Courant. "Ik verheug me nu al op de viaducten vol met mensen. Maar Johnny kan de dag ervoor gewoon een hapje bij ons komen eten hoor. Zit daar maar niet over in."

Jansen gunt op zijn beurt De Jong al het succes, onder wiens hoede hij de kneepjes van het trainersvak leerde. "Cambuur is gewoon een mooie club, een club van de stad", legt de trainer van Heerenveen uit. "Er is altijd sfeer. Ik vind het oprecht mooi dat het goed gaat in Leeuwarden en hoop voor Henk dat hij dit seizoen kampioen wordt."

Daartegenover hoopt De Jong weer dat Heerenveen Europees voetbal haalt. "Dat snappen de mensen soms niet. Ik ben trainer van Cambuur, maar hoop dat het Heerenveen goed gaat. Ik vind dat logisch. John zit daar. Als hij met zijn team Europees voetbal haalt, koop ik een kaartje."