Oude bekende van FC Barcelona en Ajax tekent bij Vegalta Sendai in Japan

Oude bekende van FC Barcelona en Ajax tekent bij Vegalta Sendai in Japan

Gepubliceerd: zondag 29 december 2019 om 11:20zo 29-12-2019 om 11:20

Voormalig FC Barcelona- en Ajax-speler Isaac Cuenca blijft voorlopig in Japan voetballen. De 28-jarige vleugelaanvaller tekende aan het begin van het jaar bij Sagan Tosu, speelde daar even samen met zijn illustere landgenoot Fernando Torres en gaat per 1 januari een binnenlandse transfer maken.

Cuenca verruilt de nummer 15 van het voorbije J-League-kalenderjaar voor de nummer 11: Vegalta Sendai heeft zich verzekerd van zijn diensten, maakt de club bekend via de officiële kanalen. 'Hallo allemaal, Isaac Cuenca hier. Wij zullen ons uiterste best doen om er een geweldig 2020 van te maken. Dank alvast voor jullie steun!', laat hij weten. Voor hoeveel seizoenen de vleugelaanvaller getekend heeft, laat Vegalta Sendai in het midden.

De buitenspeler debuteerde in oktober 2011 voor het eerste elftal van FC Barcelona en zou uiteindelijk tot dertig officiële optredens in de Primera División, de Copa del Rey, de Champions League en het WK voor clubteams komen. In het voorjaar van 2013 werd hij uitgeleend aan Ajax, maar bleef de teller – mede door blessureleed – steken op vijf wedstrijden. Sindsdien speelde Cuenca in Turkije en Israël, voordat hij in Japan neerstreek.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws