Borussia Dortmund wint strijd om wonderkind Haaland en betaalt hoofdprijs

Borussia Dortmund wint strijd om wonderkind Haaland en betaalt hoofdprijs

Gepubliceerd: zondag 29 december 2019 om 15:34zo 29-12-2019 om 15:34

Laatste update: zondag 29 december 2019 om 16:11zo 29-12-2019 om 16:11

Het is officieel: Borussia Dortmund heeft de slag om Erling Braut Haaland gewonnen. Het Noorse wonderkind (19) komt over van Red Bull Salzburg en tekent tot medio 2024.

Dat heeft Dortmund zondagmiddag, twee dagen voor de jaarwisseling, bekendgemaakt via de officiële kanalen. Haaland zet zijn handtekening onder een contract voor 4,5 jaar, tot medio 2024. Dortmund doet geen mededelingen over de transfersom.

Volgens Duitse media is er een basisbedrag van twintig miljoen euro gemoeid met de transfer door een clausule in het Red Bull-contract van Haaland. Het totaal kruipt echter richting de 100 miljoen door de acht miljoen aan tekengeld, het salaris van Haaland en de vijftien miljoen euro aan vergoedingen voor zaakwaarnemer Mino Raiola.

Haaland staat te boek als één van de grootste talenten van Europa. Dit seizoen beleefde de Noorse tiener zijn grote doorbraak bij Red Bull Salzburg, dat hem nog geen jaar geleden overnam van Molde FK. Met acht goals in zes groepsduels hoeft hij alleen Robert Lewandowski voor zich te dulden in het topscorersklassement van de Champions League.

Ook RB Leipzig, Juventus en Manchester United waren nadrukkelijk in de race, maar de keuze viel op Dortmund. Bij de nummer vier van Duitsland schitterden de laatste jaren veel grote talenten. Door een verandering in de UEFA-regels kan Dortmund na de winterstop over Haaland beschikken in de Champions League.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws