'Terugkeer naar Spanje lonkt voor overbodige Alcácer: dertig miljoen euro'

'Terugkeer naar Spanje lonkt voor overbodige Alcácer: dertig miljoen euro'

29-12-2019 22:28 Laatste update: 22:38
23

Voor Paco Alcácer lonkt mogelijk een terugkeer naar Spanje. Atlético Madrid heeft de pijlen gericht op de 26-jarige spits, die op de bank zit bij Borussia Dortmund.

Dat meldt Marca, de grootste sportkrant in Spanje. Alcácer staat nog tot 2023 onder contract in Duitsland, maar Dortmund is bereid om met hem mee te denken. Hij kwam dit seizoen slechts elf keer in actie. Alcácer werd vorig jaar zomer gehuurd van FC Barcelona en drukte meteen zijn stempel bij Dortmund, dat hem vervolgens kocht. 

De kaarten zijn anders komen te liggen, want Alcácer is niet meer de eerste optie van trainer Lucien Favre. De Spanjaard heeft bij de clubleiding van Dortmund al aangegeven dat hij weg wil. Er is inmiddels al contact tussen Atlético en het kamp van Alcácer. Les Rojiblancos heeft twee opties voor de spitspositie: Alcácer en Edinson Cavani, die volgens eerdere berichten al op weg was naar Atlético. Zover schijnt het dus nog niet te zijn. Atlético stuit op de salariseisen van Cavani.

Alcácer is minder veeleisend en dus betaalbaar voor Atlético, dat dertig miljoen euro voor hem moet betalen. Dat is ongeveer evenveel als wat Dortmund aan Barcelona overmaakte.