'De Ligt wil beste verdediger ter wereld worden, daarom kozen we voor Harvard'

'De Ligt wil beste verdediger ter wereld worden, daarom kozen we voor Harvard'

31-12-2019 11:02
120

Mino Raiola twijfelt er niet aan dat Matthijs de Ligt afgelopen zomer de juiste keuze heeft gemaakt door Ajax te verruilen voor Juventus. De twintigjarige verdediger stond ook nadrukkelijk in de belangstelling van FC Barcelona.

"Ik heb jullie De Ligt gebracht, een speler die iedereen wilde. Iedereen", zegt Raiola in gesprek met de Italiaanse krant La Repubblica. "Maar hij wil de beste centrale verdediger ter wereld worden. Daarom zei hij tegen mij: Mino, ik moet naar het Harvard van de defensie, de MIT voor verdedigers. Daarom hebben we voor Juve gekozen: om een diploma te halen."

De Catalaanse sportkrant Mundo Deportivo zette zaterdag in een uitgebreid stuk uiteen hoe Raiola 'de wil van De Ligt zou hebben gebroken'. De Oranje-international zou lange tijd alleen oren hebben gehad naar een overstap naar FC Barcelona, maar de Catalanen wilden niet aan de gewenste commissie voor de zaakwaarnemer voldoen.

"Mijn commissie hangt af van het salaris van een speler", legt Raiola uit. "Het punt is: verdien ik veel of verdien ik te veel? Ik ben het eens met veel. Maar hoe dan ook, het is niet geld dat mij drijft. Ik was op mijn twintigste al miljonair. Ik kan op het strand gaan liggen en van mijn inkomen genieten als ik wil."