Cocu hint op rentree van Engelse legende: 'Hij moet zo snel mogelijk meespelen'

Cocu hint op rentree van Engelse legende: 'Hij moet zo snel mogelijk meespelen'

31-12-2019 12:32
21

Phillip Cocu hint op speeltijd voor Wayne Rooney in 2020. De Engelse spits streek als assistent en speler neer bij The Rams, waar Cocu op dit moment trainer is, en hij is vanaf januari speelgerechtigd voor de club uit het Engelse Championship.

Op 2 januari speelt Derby County tegen Barnsley en volgens Cocu is het goed mogelijk dat Rooney dan zijn debuut zal maken voor Derby. "Een speler met zijn ervaring, loopbaan en kwaliteiten is fijn om erbij te hebben", laat de Nederlandse trainer optekenen in diverse Engelse media. "Daar moet je erg gelukkig mee zijn. Hij is fit en kan starten, maar hij zal een paar wedstrijden nodig hebben om op het toppen van zijn kunnen te zitten."

Cocu waarschuwt voor te veel verwachtingen rondom Rooney. "Mensen zullen veel van hem verwachten als hij gaat spelen, maar we moeten hem echt een paar wedstrijden de tijd geven. Dan kan hij zijn plek in het elftal vinden. Op dit moment is het nog niet ideaal om met hem te starten, maar Rooney moet wel zo snel mogelijk meedoen. Dan kunnen we het team rondom hem vormen."