Van Beijnen verlaat FC Barcelona zes maanden na wonderlijke transfer

Van Beijnen verlaat FC Barcelona zes maanden na wonderlijke transfer

Gepubliceerd: dinsdag 31 december 2019 om 15:50di 31-12-2019 om 15:50

Laatste update: dinsdag 31 december 2019 om 16:17di 31-12-2019 om 16:17

Mike van Beijnen heeft FC Barcelona een halfjaar na zijn komst naar Catalonië alweer verlaten. De twintigjarige Nederlander gaat een Turks avontuur aan.

Barcelona meldt dinsdag via de officiële kanalen dat de club een akkoord heeft bereikt met Gençlerbirligi over een transfer van Van Beijnen. De overstap zal op 1 januari 2020 officieel worden. Gençlerbirligi staat momenteel op de dertiende plaats in de Turkse Süper Lig.

Van Beijnen maakte afgelopen zomer de overstap van NAC Breda naar FC Barcelona, waar hij terechtkwam in het tweede elftal, actief in de Spaanse derde divisie. Van Beijnen zat acht competitiewedstrijden op de bank, maar kwam uiteindelijk geen minuut in actie voor de Catalanen.

De twintigjarige rechtsback speelde voor zijn overstap van NAC naar FC Barcelona geen minuut in de Bredase hoofdmacht, wat de transfer opmerkelijk maakte. Volgens AD-journalist Sjoerd Mossou werd de overstap mogelijk omdat Van Beijnen de stiefzoon is van Ali Dursun, de zaakwaarnemer van Frenkie de Jong. Van Beijnen had een vastgestelde afkoopsom van honderd miljoen euro in zijn contract, maar dat zal Gençlerbirligi niet hebben betaald aan Barcelona.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws