'Van Gaal zei: weet je zeker dat je wil vertrekken? We hebben je nodig'

'Van Gaal zei: weet je zeker dat je wil vertrekken? We hebben je nodig'

02-01-2020 09:23
6

Nani blikt in een uitgebreid interview met het Portugese Tribuna Express terug op zijn periode bij Manchester United. De Portugees wilde meerdere malen vertrekken, maar de clubleiding ging voor een transfer liggen. Het gevolg: een boze Nani die een vertrek wilde forceren.

"Toen Ferguson vertrok wilde ik ook al weg", zegt Nani. "Ik vond het het juiste moment, omdat er dingen waren gebeurd waar ik niet blij mee was. Ik vond dat ik de Champions League-finale had moeten spelen, in een jaar waarin ik in de basis stond, de beste speler van het team was en het geweldig heb gedaan. In plaats daarvan begon ik op de bank. Dat heeft me diep geraakt."

Nani hakte de knoop door en wilde weg bij United. "De club wilde me niet zo makkelijk laten gaan. Ik kreeg duizend-en-een aanbiedingen, maar ze dachten dat het wel goed kwam door me een beter contract aan te bieden. Ik zei: oke, ik heb hier alles gewonnen en voel me thuis en als jullie me respecteren en me nog een kans geven, dan prima."

"Ik speelde een wedstrijd, waarna Moyes me bejubelde: dankzij Nani dit, dankzij Nani dat. En na twee, drie wedstrijden zat ik weer op de bank. Je geeft iemand een contract van vijf miljoen euro om hem vervolgens niet op te stellen? Die vijf miljoen is bij wijze van spreken, zoveel kreeg ik niet. Ik dacht: als ze me dit aandoen moet ik vertrekken. Ik probeerde een transfer te forceren, maar toen kreeg ik een zware blessure. Toen ik hersteld was zou ik naar Juventus gaan. Alles was rond, de trainer zei ja, de club zei ja, maar op het laatste moment wilde Man United me ineens niet meer laten gaan."

Van Gaal
Een woedende Nani vroeg om uitleg en kreeg daarna te maken met Louis van Gaal, die het stokje van Moyes overnam. "Hij vertelde me dat hij op me rekende, mijn kwaliteiten kende en in mij een toevoeging zag, maar ik legde mijn situatie aan hem uit. Ik raapte mezelf op en na een paar trainingen zei Van Gaal: weet je zeker dat je wil vertrekken? Je ziet waarom we je nodig hebben. Toen zei ik: ik heb m'n beslissing al genomen. Hier hebben we het toch over gehad?', weet Nani nog. "Ja, ja, maar ik wilde het even zeker weten", reageerde Van Gaal weer. "Toen ging ik naar Sporting."