Barcelona werkt aan miljoenentransfer: 'Blij dat ze concreet zijn geworden'

Barcelona werkt aan miljoenentransfer: 'Blij dat ze concreet zijn geworden'

Gepubliceerd: donderdag 2 januari 2020 om 11:40do 02-01-2020 om 11:40

De komende dagen worden beslissend voor de toekomst van Dani Olmo. FC Barcelona probeert de Spaanse smaakmaker (21) over te nemen van Dinamo Zagreb en de hoofdrolspeler juicht dat meer dan toe.

Olmo verruilde Barça als tiener voor Dinamo Zagreb. In Kroatië is hij uitgegroeid tot de grote ster, waardoor zijn oude club hem graag wil terughalen. Een transfersom van 40 miljoen euro moet genoeg zijn, maar vooralsnog is er geen witte rook. "Ik ben klaar voor een nieuwe stap in mijn carrière", is Olmo duidelijk tegenover L'Esportiu.

"Dinamo Zagreb is het er ook mee eens dat ik het plafond heb bereikt in Kroatië", vervolgt hij. "De club staat open voor aanbiedingen en speelt alles door. Ik ben heel blij dat Barcelona concreet is geworden en mij de mogelijkheid geeft om naar huis te komen. Ik heb zes jaar in La Masía gespeeld en daar alles geleerd."

Olmo werd afgelopen zomer nog gelinkt aan Ajax, maar de Amsterdamse club blijkt nooit een aanbieding te hebben gedaan. Bayer Leverkusen en Borussia Mönchengladbach kwamen wél in actie, bevestigt hij. "Er is veel gespeculeerd over mijn toekomst, maar het kwam zelden tot een concreet voorstel."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws