'Veel interesse' voor 'ongelukkige' Schöne: 'Hij kan alleen terug naar Ajax'

'Veel interesse' voor 'ongelukkige' Schöne: 'Hij kan alleen terug naar Ajax'

Gepubliceerd: vrijdag 3 januari 2020 om 11:30vr 03-01-2020 om 11:30

Laatste update: vrijdag 3 januari 2020 om 13:19vr 03-01-2020 om 13:19

Na het nieuws uit Italië dat Lasse Schöne (33) na een paar maanden weer mag vertrekken bij Genoa riepen Ajax-fans de #LASSECOMEHOME in het leven. Maar mág hij ook wel echt weg? VoetbalPrimeur spreekt daarover met clubwatcher Valerio Arrichiello van Il Secolo XIX, een krant in Genua. Hij denkt dat Schöne in ieder geval het seizoen afmaakt in Italië.

La Gazzetta dello Sport-journalist Nicoló Schira meldde vorige week dat Schöne een van de spelers is die mag vertrekken bij Genoa, zodat er ruimte komt voor nieuwe aanwas. Dat is opvallend, omdat Schöne bijna iedere wedstrijd heeft gespeeld voor Genoa. Toch zijn er twijfels, zo lijkt het. "Er zijn veel geruchten rond Schöne omdat hij niet zijn gebruikelijke niveau haalt", zegt Arrichiello tegen deze website. "Hij oogt niet heel gelukkig hier, maar is nog een steeds een erg goede speler."

Arrichiello verzekert dat Schöne nog steeds op lijstjes van clubs staat. Een winterse transfer is uitgesloten, omdat hij dit seizoen ook al voor Ajax speelde. Hij kwam een half uur in actie in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. Daarna vertrok hij naar Italië. De regels van de FIFA staan niet toe dat een speler voor meer dan twee clubs per seizoen uitkomt. "Veel clubs zijn geïnteresseerd in hem. Het probleem is dat hij op dit moment alleen terug kan keren naar Ajax. Ik denk niet dat hij nu vertrekt, maar als er in de komende maanden niets verandert is de kans groot dat hij in juni weggaat, zeker als Genoa degradeert naar de Serie B."

Schöne klikte bij Genoa niet met Thiago Motta. De 37-jarige ex-prof werd vorige week na een dienstverband van twee maanden ontslagen en vervangen door Davide Nicola. "Schöne en Motta hadden geen goede klik met elkaar. Als Motta nog trainer was zou het voor Schöne moeilijk worden om hier te blijven. Onder Nicola krijgt hij een nieuwe kans, maar het is nog te vroeg om te zeggen of hij ook gaat spelen", zegt Arrichiello.

Veel Ajax-fans zien Schöne graag terugkeren op het oude nest. Daar werd de #LASSECOMEHOME voor geïntroduceerd, die trending werd. Of dat gaat gebeuren is de grote vraag. "In januari heeft hij twee opties: blijven bij Genoa of terugkeren naar Ajax. Genoa ziet nog steeds een rol voor Lasse en wil dat hij blijft, maar dat zou in de komende weken zomaar kunnen veranderen. Het hangt af van de ontwikkelingen op de transfermarkt en van wat voor speler ze zelf gaan kopen. Ik denk dat er twee problemen zijn: Schöne verdient hier meer geld dan in Nederland en wíl Ajax hem wel terug?"

Volgens het Algemeen Dagblad hoopte SSC Napoli Schöne in te lijven. "Ik denk dat Napoli alleen nu geïnteresseerd is, omdat ze een karakteristieke middenvelder zoeken met internationale ervaring. Maar zoals gezegd, ze kunnen hem nu niet kopen en zijn al dicht bij een akkoord met Lobotka van Celta de Vigo."

Schöne heeft de hoge verwachtingen bij Genoa nog niet waar kunnen maken. De achterban verwachtte veel van een speler die zeven jaar het Ajax-shirt gedragen heeft en vorig seizoen zelfs de halve finale van de Champions League heeft gespeeld. "Toen Schöne kwam ontvingen de Genoa-fans hem als een topspeler. Nu zijn ze teleurgesteld", zegt Arrichiello. 

"Ik vind dat Genoa hem niet onder de meest ideale omstandigheden heeft laten spelen. Hij moet als centrale middenvelder spelen en heeft andere mensen om zich heen nodig die voor hem lopen. In plaats daarvan stond Radovanovic vaak in het midden en was Schöne meer box-to-box. Maar ik vind ook dat hij meer had moeten geven. Meer kwaliteit, meer persoonlijkheid en meer ziel en zaligheid. Genoa en de supporters verwachten meer van Lasse. Dat is normaal, want een paar maanden geleden kon hij nog de Champions League winnen. Hij kan meer."

De fans van Genoa waren verrast dat een speler van het 'Gouden Ajax' voor een laagvlieger uit de Serie A koos. "Iedereen was verrast. Het was moeilijk om te beseffen dat Schöne echt naar Genoa zou komen, vooral gezien de moeilijke situatie waarin de club zich nu bevindt. Maar Genoa is ook de oudste club in Italië en heeft een geweldige uitstraling. De afgelopen dertien jaar hebben hier geweldige spelers gespeeld. Schöne wilde een nieuwe uitdaging in Italië en Genoa bood hem die."

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws