AZ komt met verrassing en laat Leeuwin contract tekenen voor anderhalf jaar

AZ komt met verrassing en laat Leeuwin contract tekenen voor anderhalf jaar

03-01-2020 14:25 Laatste update: 14:43
148

Ramon Leeuwin keert terug in de Eredivisie. AZ haalt de verdediger terug naar Nederland en hoopt daarmee de defensieve personele problemen op te lossen.

AZ neemt de centrale verdediger over van het Deense Odense BK, waar hij sinds 2018 actief was. Leeuwin kwam daarvoor in actie voor AGOVV, SC Cambuur, ADO Den Haag en FC Utrecht. Na een kort uitstapje in Denemarken keert hij dus weer terug op de Nederlandse velden. Dit om de defensieve problemen bij AZ, waar Pantelis Hatzidiakos lang uit de roulatie is, op te lossen.

Leeuwin hoefde geen twee keer na te denken toen de Alkmaarders informeerden naar zijn diensten, zo zegt hij op de clubsite van AZ. "Ik was direct enthousiast over de club en het voetbal dat hier gespeeld wordt. Ik verwacht hier een mooie tijd te hebben. Er is nog veel om voor te spelen. Daar gaan we vol voor. Het team staat heel goed, maar je hebt natuurlijk meer mensen nodig dan elf.

Max Huiberts, directeur voetbalzaken in Alkmaar, verklaart de keuze voor Leeuwin en is verheugd met zijn komst. "We zijn echt op zoek gegaan naar een speler die er meteen kan staan. Dat betekent dus dat hij wedstrijdritme moet hebben en fit moet zijn. En het allermooiste is als hij ook nog eens ervaring heeft in de Eredivisie. Ramon voldoet daar allemaal aan. Het is een heel mooie aanvulling op onze selectie."