Troost heeft niets tegen Tapia: 'Misschien te Rotterdams, zal me worst zijn'

Troost heeft niets tegen Tapia: 'Misschien te Rotterdams, zal me worst zijn'

03-01-2020 23:40 Laatste update: 23:54
54

Renato Tapia wil zijn aflopende contract bij Feyenoord niet verlengen. Het was voor Sjaak Troost, technisch directeur van de Rotterdammers, reden er met gestrekt been in te gaan bij de Peruaan. Spijt heeft hij hier niet van.

Troost kan lachen als hij terugdenkt aan de situatie rondom Tapia. "Zelfs in Peru kwam ik in het nieuws, gelukkig hoef ik daar niet heen op vakantie", begint hij in gesprek met de Volkskrant. Vooral in de praatprogramma's werd er veel aandacht gegeven aan de kwestie. "Weet je, ik kijk zelf geen voetbalpraatprogramma’s. Ik denk dat dat een voordeel is. Via appjes van bekenden krijg je toch wat mee. Ik lig er niet wakker van."

Tijdens de open dag van Feyenoord gaf Troost in gesprek met RTV Rijnmond aan dat hij zich 'niet in de maling laat nemen door Tapia'. "Misschien te Rotterdams. Te recht voor z’n raap. Zal me worst zijn", geeft de technisch directeur aan. "Ik heb in elk geval niks tegen die jongen. Dat heb ik hem ook uitgelegd. Maar ik vind wel: als je als speler en club een samenwerking aangaat, dan trek je samen op. Een club kan het zich niet veroorloven dat spelers transfervrij weg gaan. Of ze moeten veel betekend hebben."