Breaking news

Löw kondigt vertrek aan: Duitsland moet na 15 jaar op zoek naar nieuwe bondscoach

Voormalig toptalent PSV haalt uit: 'Werd als stuk gereedschap gebruikt'

Voormalig toptalent PSV haalt uit: 'Werd als stuk gereedschap gebruikt'

Gepubliceerd: zaterdag 4 januari 2020 om 18:28za 04-01-2020 om 18:28

Michaël Maria stond te boek als een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding van PSV en mocht meetrainen met één jaar oudere jongens als Memphis Depay en Jürgen Locadia. Toch ging het mis in Eindhoven voor de vleugelspeler.

Toen Maria ging samenwerken met Arie Treffers, een zaakwaarnemer die werd achtervolgd door verhalen over ronselpraktijken bij jonge spelers, ging het volgens de speler mis. Hij moest zijn aanvoerdersband inleveren en werd bankzitter. "Het ging van honderd naar nul. PSV wilde afrekenen met Treffers en ik werd als een stuk gereedschap gebruikt om dat te bereiken", vertelt Maria in een interview met Voetbal International.

Dat is volgens Hoofd jeugdscouting Rini de Groot van PSV niet waar. "Ik kan me voorstellen dat Michaël dat gevoel heeft gekregen, maar het is echt te kort door de bocht", zo vertelt hij in een reactie. "Zo onprofessioneel zijn we niet. Andere factoren hebben hem geremd. Zijn fysieke ontwikkeling bleef achter, in tegenstelling tot bijvoorbeeld bij Mootje (Ihattaren, red.) later."

De Groot geeft aan dat PSV misschien wel teveel druk op de schouders van Maria heeft gelegd in de jeugdopleiding. "We hebben hem te snel groot gemaakt, en misschien niet goed genoeg begeleid toen het minder ging. Als club hebben we daarvan geleerd. Gelukkig heeft Michaël de draad knap opgepakt. Hij speelt op een heel aardig niveau en de drive bezit hij nog steeds. Hij heeft de snelheid, techniek en nu ook het lichaam om verder te komen als moderne wingback."

Adelaide United
Maria vertrok naar FC Twente en vervolgens naar Australië waar hij bij Adelaide United zijn draai weer heeft gevonden onder Gertjan Verbeek. Vlak voor zijn vertrek gingen De Groot en Maria nog met elkaar om tafel. "Het was fijn Michaël weer te zien", vervolgt De Groot. "Ik zag ook wat die tijd bij PSV hem nog deed. Hij en zijn moeder zaten huilend tegenover me… Elk verhaal heeft twee kanten. Michaël heeft fouten gemaakt, maar dat hebben wij ook heel zeker."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws