Cocu en Derby County verslaan Crystal Palace en bekeren verder in FA Cup

05-01-2020 16:56 Laatste update: 17:06
14

Phillip Cocu en zijn Derby County bekeren verder in de FA Cup. Op bezoek bij Premier League-club Crystal Palace werd er met 0-1 gewonnen door een doelpunt van Chris Martin. Tottenham Hotspur heeft zichzelf geen goede dienst bewezen in het duel met Middlesbrough. In het Riverside Stadium kwam de ploeg van José Mourinho niet verder dan 1-1.

Crystal Palace - Derby County 0-1
Een fijne middag voor het Derby County van Phillip Cocu. Op bezoek bij Premier League-club Crystal Palace werd er met 0-1 gewonnen, waardoor Derby County verder bekert in de FA Cup. Een doelpunt van Chris Martin bracht de beslissing op Selhurst Park.

Derby County bood Crystal Palace goed tegenstand en mag spreken van een terechte overwinning. In de tweede helft werd Crystal Palace-speler Luka Milivojecic nog van het veld gestuurd met een directe rode kaart, nadat hij natrapte in de richting van Tom Huddlestone. Het bleef vervolgens bij 0-1, waardoor Cocu en zijn mannen verder bekeren.

Middlesbrough - Tottenham Hotspur 1-1
De ploeg van trainer José Mourinho speelde met alle grote namen op bezoek bij de ploeg uit het Championship, maar ondanks vele grote kansen kwam het niet verder dan één doelpunt. Middlesbrough nam in de eerste helft een aantal keer brutaal het initiatief, maar moest de bal veelal aan Spurs laten. Na rust was het Ashley Fletcher die het Riverside Stadium op zijn kop zette door de 1-0 te maken. Hij dook op achter de Spurs-defensie en tikte binnen.

Spurs had niet lang nodig om weer orde op zaken te stellen. Via Lucas Moura kwam de ploeg al snel weer op gelijke hoogte, maar ondanks een stortvloed aan kansen in de slotfase kwam het niet meer tot scoren. Hierdoor nemen beide ploegen het binnenkort weer tegen elkaar op, ditmaal in het Tottenham Hotspur Stadium.

Chelsea - Nottingham Forest 2-0
Voor Chelsea verliep de middag soepeler. Coach Frank Lampard gaf een aantal talenten de kans tegen Nottingham en zag zijn keuzes beloond worden. Het was Callum Hudson-Odoi Chelsea al snel op voorsprong zette: hij kapte goed naar binnen en schoot raak in de korte hoek.

Chelsea bleef de gehele wedstrijd het betere van het spel houden en Nottingham Forest kwam slechts tot één schot op doel. Al voor rust besliste middenvelder Ross Barkley de wedstrijd door de 2-0 binnen te schieten.