The Telegraph: FC Utrecht wil 'nieuwe Haller' oppikken bij League One-club

The Telegraph: FC Utrecht wil 'nieuwe Haller' oppikken bij League One-club

05-01-2020 21:10 Laatste update: 21:20
39

FC Utrecht is in de zoektocht naar een nieuwe spits uitgekomen bij Mikael Mandron, uitkomend op het derde niveau in Engeland. De Gillingham-spits zou dezelfde vaardigheden hebben als voormalig Utrecht-spits Sébastien Haller.

Dat bericht The Telegraph zondag. Sinds het vertrek van Haller naar Eintracht Frankfurt heeft Utrecht moeite om het net te vinden. De huidige spitsen, Gyrano Kerk, Issah Abass en Jean-Christophe Bahebeck beschikken over andere kwaliteiten dan de voormalig Utrecht-spits. Bovendien lijkt laatstgenoemde er de komende tijd uit te liggen met een blessure.

Mandron nam het zondagavond met zijn ploeg op tegen het West Ham United van Haller in het FA Cup-toernooi. Die wedstrijd eindigde in een 0-2 overwinning voor West Ham. Utrecht denkt dat Mandron op den duur uit kan groeien naar het niveau van de spits uit Frankrijk en zou er veel voor willen doen om hem naar Nederland te halen. Mandron begon in de jeugdopleiding van Sunderland en speelde voor Wigan Athletic, alvorens de overstap naar Gillingham te maken.