'Transferperikelen Ajax: Overmars volgt situatie met bovengemiddelde interesse'

'Transferperikelen Ajax: Overmars volgt situatie met bovengemiddelde interesse'

06-01-2020 07:33 Laatste update: 07:45
67

De komende weken wordt duidelijk of Ajax zich op de winterse transfermarkt gaat melden. Het Algemeen Dagblad schrijft dat directeur Marc Overmars 'flink wat lijstjes heeft klaarliggen om eventueel een speler aan te trekken'.

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft tijdens het trainingskamp van Ajax in Qatar weer de beschikking over Quincy Promes en David Neres, maar wedstrijdfit zijn de twee aanvallers nog niet. Overmars zou de situatie met 'bovengemiddelde interesse' volgen. Het herstel van Promes en Neres hangt 'nauw samen' met de positie waarop Ajax zich wil versterken.

Het Algemeen Dagblad verwacht dat transferperikelen deze week in Qatar 'een dagelijks gespreksonderwerp zullen zijn'. Toch is het de vraag of er überhaupt iets gaat gebeuren bij de Amsterdamse club. 'Ajax zal zelf geen enkele sleutelspeler willen laten vertrekken, en ook de kernspelers zelf hebben al aangegeven een wintertransfer niet te zien zitten.'

Overmars hield zich rond de jaarwisseling nadrukkelijk bezig met de terugkeer van Jan Vertonghen, maar de Tottenham Hotspur-verdediger lijkt de duur. Het AD onderschrijft dat: 'Een overgang was afgelopen weekend nog ver weg volgens het management van de Belg.' Ook Napoli zit achter Vertonghen aan.