Stadionverboden bij FC Den Bosch: club neemt maatregelen tegen misdragende fans

Stadionverboden bij FC Den Bosch: club neemt maatregelen tegen misdragende fans

Gepubliceerd: maandag 6 januari 2020 om 10:45ma 06-01-2020 om 10:45

FC Den Bosch heeft een aantal supporters een stadionverbod opgelegd wegens wangedrag tijdens de wedstrijd tegen Excelsior op 17 november. Tijdens dat duel waren er racistische geluiden waarneembaar vanaf de tribune richting Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira.

FC Den Bosch geeft geen informatie over het aantal stadionverboden en de reden waarom de verboden zijn opgelegd. Volgens woordvoerster Ester Bal gaat het 'niet noodzakelijkerwijs om stadionverboden in de categorie discriminatie/racisme'. "We houden het voor nu algemeen bij wangedrag. Denk bijvoorbeeld aan bekers met bier gooien richting veld", legt Bal uit in gesprek met Omroep Brabant.

Bal laat verder weten dat Den Bosch het onderzoek naar de gebeurtenissen tijdens de wedstrijd tegen Excelsior heeft afgerond en dit onderzoek in december naar de KNVB heeft gestuurd. Mogelijk bekijkt de voetbalbond dit deze week, waarna een gezamelijk statement naar buiten gebracht zal worden over de bevindingen. Omroep Brabant informeerde ook bij het Openbaar Ministerie naar de ontwikkelingen in het strafrechtelijk onderzoek. Een woordvoerder laat weten: "Over een aantal weken is er wellicht wat meer te vertellen over de voortgang van het onderzoek."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws