Aanklager betaald voetbal stuurt zaak FC Den Bosch direct naar tuchtcommissie

Aanklager betaald voetbal stuurt zaak FC Den Bosch direct naar tuchtcommissie

06-01-2020 15:44 Laatste update: 16:05
38

De racismezaak naar aanleiding van het duel tussen FC Den Bosch en Excelsior wordt door de aanklager betaald voetbal naar de tuchtcommissie gestuurd. Dit wordt gedaan naar aanleiding van de grote maatschappelijke impact.

De aanklager betaald voetbal heeft verschillende bevoegdheden, zoals het seponeren van een zaak of het doen van een schikkingsvoorstel. Er is door de aanklager besloten om de zaak neer te leggen bij de onafhankelijke tuchtcommissie betaald voetbal, zo meldt de KNVB. Men vindt dat er een dusdanige maatschappelijk discussie rond het incident is ontstaan, waardoor de zaak zich niet leent tot het uitbrengen van een schikkingsvoorstel voor FC Den Bosch.

Wedden

Meer odds

Eind november vonden er verschillende incidenten plaats in Stadion de Vliert. Zo werd Excelsior-speler Ahmed Mendes Moreira racistisch bejegend vanaf de tribunes. De zaak werd uitgebreid opgepakt in de media en leidde tot een enorme maatschappelijke discussie over racisme in het voetbal. De club uit Noord-Brabant is vervolgens in staat van beschuldiging gesteld voor de wanordelijkheden op de tribunes. Het is nu afwachten wat de onafhankelijke tuchtcommissie gaat doen met de zaak.