Ajax krijgt hulp van recordhouder: 'Weet dat het gekste beroep ter wereld is'

Ajax krijgt hulp van recordhouder: 'Weet dat het gekste beroep ter wereld is'

07-01-2020 07:05 Laatste update: 07:12
73

Ajax probeert door het inhuren van Thomas Grønnemark in de tweede seizoenshelft hoge ogen te gaan gooien. De Telegraaf meldde gisteren al dat Ajax in zee is gegaan met de recordhouder wat betreft verste ingooi ter wereld (51,33 meter) en stelt hem in de krant van dinsdag verder voor.

Ajax is met het inhuren van Grønnemark de eerste club in Nederland die zich op een dergelijke manier focust op het perfectioneren van een inworp. De Deen staat in Engeland al langer bekend als het gaat om het trainen van inworpen. Zo is hij actief voor Liverpool, de koploper van de Premier League.

De Telegraaf volgde de training en geeft aan dat Erik ten Hag van plan is om zo weinig mogelijk aan het toeval over te laten. De trainer wil zich richten op alle facetten die van invloed kunnen zijn op het spel van Ajax. Zo gaat in Qatar elke trainingssessie een cameraman in een hoogwerker de lucht in om de oefensessie tot in detail vast te kunnen leggen. Ook is er een fysieke trainer aanwezig in Qatar, die zich 'speciaal richt op de lichaamsdelen waarmee de voetballers het allemaal moeten doen.'

Grønnemark liet in een eerder interview met de BBC al weten dat er voor clubs veel te winnen is op het gebied van inworpen. "Ik weet dat het misschien het gekste beroep van de wereld is, het is alleen optimistisch om te denken dat profvoetballers wereldklasse inwerpers kunnen zijn zonder training. De standaard ligt vrij laag." Door het inhuren van Grønnemark denkt Ajax een stap vooruit te kunnen zetten in de professionalisering van de spelers en de club.