'Dreiging uit Gelsenkirchen voor Ajax: Schalke 04 scout Nübel-opvolger in Brussel'

'Dreiging uit Gelsenkirchen voor Ajax: Schalke 04 scout Nübel-opvolger in Brussel'

07-01-2020 10:12
30

Ajax lijkt concurrentie vanuit Gelsenkirchen te moeten ondervinden in de strijd om Hendrik Van Crombrugge. Die Königsblauen moeten na dit seizoen afscheid nemen van doelman Alexander Nübel en zouden hun oog hebben laten vallen op de 26-jarige Anderlecht-sluitpost.

Het Laatste Nieuws meldde onlangs al dat Ajax Van Crombrugge intensief volgt, met het oog op een toekomstig vertrek van Andre Onana. Het Nieuwsblad voegt daaraan toe dat ook Schalke belangstelling heeft. Nübel hoefde dit seizoen slechts achttien tegendoelpunten te slikken in vijftien Bundesliga-wedstrijden, maar heeft voor volgend seizoen al een transfer naar Bayern München afgesloten: de huidige nummer vijf van Duitsland zal dus de transfermarkt op moeten.

Het heeft er alle schijn van dat Van Crombrugge na één seizoen - afgelopen zomer kwam hij over van KAS Eupen - al onhoudbaar is voor Anderlecht. De doelman is één van de lichtpuntjes bij het moeizaam draaiende Paars-Wit, waar hij nog tot medio 2023 onder contract staat. Ajax had de Leuvenaar in 2017 al zo goed als binnen, maar Van Crombrugge besloot op het allerlaatste moment om toch bij Eupen te blijven.