Slutsky slaat hard terug na uitspraken Beerens: 'Vetpercentage van 22 procent'

Slutsky slaat hard terug na uitspraken Beerens: 'Vetpercentage van 22 procent'

07-01-2020 12:50 Laatste update: 12:51
Eredivisie 99 Reacties

Leonid Slutsky heeft geen goed woord over voor de instelling van Roy Beerens. De voormalig trainer van Vitesse slaat hard terug naar de aanvaller, die onlangs zijn verhaal deed over de botsing tussen de twee en zijn verbanning uit de Vitesse-selectie.

Beerens stelde onlangs tegenover De Gelderlander dat Slutsky 'hem een jaar voetbal heeft afgepakt'. Na die uitspraak van de aanvaller slaat Slutsky hard terug in een interview met het Russische Sport. "Hij is dat jaar voetbal kwijtgeraakt vanwege zijn eigen luiheid, gebrek aan professionaliteit en hebzucht."

Slutsky en Beerens botsten na een meningsverschil over de spelwijze, maar volgens Slutsky is dat niet de voornaamste reden voor de verbanning van Beerens. "Ten eerste vond dat serieuze gesprek waarover hij praat en waarna hij uit de selectie zou zijn gezet, al plaats in oktober. En hij speelde zijn laatste wedstrijd begin februari. Ten tweede verdween hij uit de selectie, omdat hij lange tijd een vetpercentage van 22 procent had en het maximum 14 procent is. Elke training waren zijn prestaties heel slecht."

Volgens de Russische trainer, die inmiddels voor de groep staat bij Rubin Kazan, heeft Beerens het dus vooral aan zichzelf te danken dat hij lange tijd niet speelde. "In de zomer boden we hem aan zijn contract te ontbinden, zodat hij gratis kon vertrekken. Als hij echt zo graag had willen voetballen, had hij Vitesse kunnen verlaten. Maar hij koos ervoor om met het tweede team te trainen en zijn salaris op te strijken, in plaats van zijn droom te realiseren en te voetballen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s