Verbeek merkt impact van bosbranden in Australië: 'Soms breek ik de training af'

Verbeek merkt impact van bosbranden in Australië: 'Soms breek ik de training af'

Gepubliceerd: dinsdag 7 januari 2020 om 15:30di 07-01-2020 om 15:30

Gertjan Verbeek is op dit moment trainer bij Adelaide United in Australië en merkt daar de enorme impact van de bosbranden die het land teisteren. De oefenmeester moet zo nu en dan ingrijpen op de training.

De trainer van Adelaide krijgt soms te maken met directe gevolgen van de branden. "Als de wind verkeerd staat, adem je alleen maar rook en as in", zegt Verbeek tegenover de Leeuwarder Courant. "Soms moet ik de training dan ook afbreken."

Ook tijdens het competitieduel tegen Sydney FC merkten de spelers van Verbeek de impact van de ramp. "Ineens woei er allemaal rook, roet en as het stadion in. Ademen deed zeer en je kreeg de trainen in je ogen. De zon had gewoon moeite om door dat wolkenpak heen te breken."

Er is enkele dagen geleden vijftien millimeter regen gevallen, maar dat is volgens Verbeek nog lang niet genoeg. "Je houdt je hart vast, want de echte zomer moet nog gaan beginnen. De prioriteit ligt nu ook niet meer bij het blussen, maar bij het redden van mensen, dieren en gebouwen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws