Viergever in afwachting: De club is ermee bezig, hopelijk komt er iemand bij

Viergever in afwachting: "De club is ermee bezig, hopelijk komt er iemand bij"

08-01-2020 08:40
31

Nick Viergever hoopt dat PSV erin slaagt om een nieuwe linksback aan de selectie toe te voegen. De dertigjarige linkspoot stond tijdens de laatste wedstrijden voor de winterstop noodgedwongen links achterin, maar speelt zelf liever centraal in de verdediging.

Michal Sadílek, Olivier Boscagli en Toni Lato konden voor de winterstop niet overtuigen en PSV is nu bezig met AC Milan-back Ricardo Rodríguez. Viergever volgt het nieuws met bovengemiddelde interesse. "Dat zou het beste zijn. De club is ermee bezig, hopelijk komt er iemand bij", laat hij weten aan Voetbal International.

Het zou betekenen dat Viergever zich kan richten op een plek in het hart van de defensie. "Ik ben van nature een centrale verdediger, dat is duidelijk." Mocht de zoektocht van PSV alsnog niets opleveren, dan is hij echter bereid om zich te schikken. "Ik heb mijn voorkeuren, maar je moet het als team doen. Als de trainer denkt dat het voor het team het beste is dat ik daar sta, doe ik daar alles wat ik kan. Heel simpel."

Volgens De Telegraaf houdt PSV-trainer Ernest Faber rekening met de komst van een linksback, hoewel het binnenhalen van Rodríguez een moeizaam verhaal lijkt te worden. Jong PSV-verdediger Justin de Haas vulde die positie in tijdens het partijspel op de training in Qatar, terwijl Viergever een centraal duo vormde met Timo Baumgartl. Faber wil hoogstwaarschijnlijk met dit tweetal aan de Eredivisie-hervatting tegen VVV-Venlo beginnen.