Topfitte 'Plattfuß-Bomber' eist meer: 'Hier niet gekomen om vier keer te scoren'

Topfitte 'Plattfuß-Bomber' eist meer: 'Hier niet gekomen om vier keer te scoren'

09-01-2020 12:10
5

Bas Dost is eindelijk weer fit en eist veel meer van zichzelf in de tweede seizoenshelft. Voor de winterstop kwam hij slechts tot vier treffers en dat is zwaar onvoldoende vindt de zelfkritische spits.

Dost keerde afgelopen zomer terug bij Eintracht Frankfurt. De eerste seizoenshelft liep, mede door blessureleed, anders dan gehoopt. "Ik heb doelpunten in me. Ik ben niet terug naar Duitsland gekomen om vier keer te scoren in de Bundesliga. Er zijn geen excuses meer. Ik ben topfit en moet nu leveren", briest de goalgetter tegenover het Duitse Kicker. Dost deeltde in de malaise van Frankfurt, dat een teleurstellende dertiende plek bezet. "We staan met Eintracht Frankfurt niet waar we horen te staan. Het is frustrerend dat we vlak voor de winterstop nog verloren van Paderborn en Köln. Het moet gewoon beter."

Dost kampte dus met een aantal blessures, die ervoor zorgden dat hij nimmer in topvorm kwam. Hij verklaart nu weer topfit te zijn en kijkt uit naar de tweede seizoenshelft. "Ik denk dat ik daar al heel dicht tegenaan zit. Mijn lichaam reageert goed, ik voel totaal geen pijn. Ik ben heel positief", verzekert 'Plattfuß-Bomber'. Wél eist hij verandering in de voorhoede van Frankfurt. "In het beste seizoen uit mijn carrière speelden we 4-3-3. Ik was de spits, met twee spelers op de buitenkanten. Nu speel ik vaak als eenzame spits. Het belangrijkste is dat ik aanvoer krijg vanaf de flanken en oorlog kan maken in de zestien."