'Sparta verrast en laat in zoektocht oog vallen op talentvolle Ajax-spits Traoré'

'Sparta verrast en laat in zoektocht oog vallen op talentvolle Ajax-spits Traoré'

Gepubliceerd: donderdag 9 januari 2020 om 14:33do 09-01-2020 om 14:33

Laatste update: donderdag 9 januari 2020 om 14:51do 09-01-2020 om 14:51

Sparta is in de zoektocht naar versterking voor de aanval uitgekomen in Amsterdam. Ajax-talent Lassina Traoré (18) staat volgens het Algemeen Dagblad op het Rotterdamse lijstje om gehuurd te worden.

Sparta heeft afscheid genomen van Halil Dervisoglu (Brentford FC), terwijl Lars Veldwijk de afronding van zijn Zuid-Koreaanse transfer (Jeonbuk Hyundai) nadert. FC Utrecht-speler Patrick Joosten kwam al op huurbasis naar Het Kasteel, maar Sparta is op zoek naar nog een aanvaller.

Het Algemeen Dagblad schrijft dat onduidelijk is 'in hoeverre Ajax met het oog op de vele competitie- Europese- en bekerwedstrijden wil meewerken aan een vertrek van Traoré'. De mogelijke komst van Anthony van den Hurk (MVV) en Charlison Benschop (FC Groningen) wordt afgedaan als onzin.

Traoré speelt dit seizoen voornamelijk in Jong Ajax en draait met dertien doelpunten in zeventien wedstrijden mee in de top van het topscorersklassement. In het laatste Eredivisie-duel van Ajax voor de winterstop, thuis tegen ADO Den Haag, maakte hij zijn basisdebuut én was hij voor het eerst trefzeker.

Traoré is deze week met Ajax 1 mee op trainingskamp in Qatar.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws