Babel moet gemis van Huntelaar opvangen: 'Kan drie, vier of vijf weken duren'

Babel moet gemis van Huntelaar opvangen: 'Kan drie, vier of vijf weken duren'

09-01-2020 20:31
64

Ajax-trainer Erik ten Hag is dolblij met de op handen zijnde transfer van Ryan Babel. De Tukker is geen voorstander van transfers tijdens de winterstop, maar noemt de 63-voudig Oranje-international een buitenkansje.

Volgens Ten Hag hebben winterse versterkingen zoveel tijd nodig om aan te passen dat het seizoen al voorbij is voordat ze geacclimatiseerd zijn. Bij Babel ligt dat echter anders, meent hij. "Hij kent de spelers, hij kent Ajax, hij kent de Nederlandse competitie, hij is fit, hij heeft motivatie richting het EK, hij heeft ervaring, is multifunctioneel inzetbaar en hij heeft diepgang maar kan ook in de bal spelen", somt de Ajax-trainer op in gesprek met Voetbal International.

Babel heeft 'veel criteria die Ajax kunnen helpen', vindt Ten Hag dan ook. "Heel goed geanticipeerd en gemanaged", complimenteert hij de technische beleidsbepalers. De komst van de verloren zoon is noodzakelijk, gezien de vele blessures in de Ajax-voorhoede: Zakaria Labyad speelt dit seizoen niet meer, David Neres is er nog een tijdje uit en ook Klaas-Jan Huntelaar wordt voorlopig niet terug verwacht. The Hunter kampt al enige tijd met een achillesblessure. "We willen geen risico lopen. Dat kan drie weken duren, maar ook vier of vijf", aldus Ten Hag. "Klaas is een superbelangrijke speler voor ons en wij kunnen dat niet blijven forceren."