Fer ziet 'hogere lat' na komst van Advocaat: We moeten alles geven

Fer ziet 'hogere lat' na komst van Advocaat: "We moeten alles geven"

10-01-2020 19:20
32

Feyenoord is opgeleefd na de komst van trainer Dick Advocaat, merkt Leroy Fer. De routinier miste onder Advocaat geen Eredivisie-minuut en stelt vast dat de 'lat hoger is gelegd' in De Kuip.

Nadat hij Jaap Stam afloste, had De Kleine Generaal een gesprek met Fer. "Wat hij van mij gevraagd heeft? Natuurlijk dat ik een leiderstype ben op het veld, maar ook buiten het veld. Heel veel coachen, dat probeer ik ook zo goed mogelijk uit te voeren", vertelt hij aan FOX Sports. Na de komst van de 72-jarige Hagenaar werden de resultaten beter in Rotterdam-Zuid. "Ik merk dat het beter wordt en we moeten die stijgende lijn vasthouden."

Fer betitelt Advocaat als 'een hele scherpe trainer'. "Hij zit heel kort op de groep en hij eist veel van je. Die lat heeft hij in ieder geval hoger gelegd. We moeten alles geven tijdens de trainingen en de wedstrijden."

Feyenoord verblijft momenteel in Marbella en speelt zaterdag nog tegen Borussia Dortmund. Op 18 januari wordt de competitie hervat met een wedstrijd tegen sc Heerenveen.