Liverpool blijft ook na 21ste competitieduel op twee (!) verliespunten staan

11-01-2020 20:21 Laatste update: 20:28
82

Liverpool blijft rücksichtslos op de eerste landstitel sinds 1990 af denderen. De ploeg van Jürgen Klopp trok ook de lastige uitwedstrijd tegen Tottenham Hotspur naar zich toe, bleef op twee (!) verliespunten staan en breidde het gat met Leicester City uit naar zestien punten.

Vlak voor de reprise van de Champions League-finale kregen Virgil van Dijk, Georginio Wijnaldum en hun ploeggenoten al te horen dat Leicester City zich thuis had laten verrassen door Southampton. De wedstrijd verliep vanaf de eerste minuut in een waanzinnig tempo: binnen twee minuten voorkwam debutant Japhet Tanganga al een doelpunt door een inzet van Roberto Firmino van de lijn te halen. De nastoot van Alex Oxlade-Chamberlain eindigde tegen de paal.

Tottenham richtte zich op en deelde wat speldenprikjes uit, maar Liverpool nam de leiding. Van Dijk stuitte nog op Paulo Gazzaniga, maar Firmino rondde kort voor rust tegendraads af nadat de bal in de zestien meter voor zijn voeten was beland: 0-1. De thuisploeg moest na rust komen en deed dat ook. De grootste kans was voor Giovani Lo Celso, die echter verzuimde om vanaf vier meter een afgemeten voorzet van Serge Aurier binnen te glijden.

De 0-1 bleef op de borden, waardoor Liverpool op het waanzinnige aantal van 61 punten uit 21 wedstrijden komt. The Reds spelen voor het einde van de maand nog tegen Manchester United, de enige Premier League-club tegen wie ze punten hebben laten liggen, reuzendoder Wolverhampton Wanderers en West Ham United.