Van der Sar: 'Ik begrijp van Gerbrands dat PSV het niet heeft meegemaakt'

Van der Sar: 'Ik begrijp van Gerbrands dat PSV het niet heeft meegemaakt'

Gepubliceerd: zondag 12 januari 2020 om 16:44zo 12-01-2020 om 16:44

Laatste update: zondag 12 januari 2020 om 17:04zo 12-01-2020 om 17:04

Edwin van der Sar vindt de storm aan kritiek op het trainingskamp van Ajax in Qatar overtrokken. Dat herhaalt de algemeen directeur in een interview met Voetbal International. De keuze is 'puur om sportieve redenen' gemaakt.

Van der Sar denkt dat er 'vele malen minder' over de mensenrechten in Qatar zou zijn gesproken als Ajax níet was afgereisd. "PSV is hier nu voor het tweede jaar op rij en ik begrijp van Toon Gerbrands (algemeen directeur PSV, red.) ook dat hetgeen er nu allemaal wordt gezegd en geschreven hij vorig jaar niet heeft meegemaakt", aldus Van der Sar.

"We weten dat we een grote club zijn, zeker ook door de prestaties van afgelopen jaar. Dat dit dus beweging brengt, is prima. Maar dat het zo zwaar wordt aangezet, vind ik overdreven. Het is net alsof we een heel zwaar misdrijf hebben begaan. Dat lijkt soms echt zo."

Van der Sar is het niet eens met de kritiek dat hij de problemen in Qatar bagatelliseert. "Ik mis de nuance wel eens. Veel mensen praten elkaar na. Maar goed deze problematiek is onderdeel van de wereld en die probeert zich te ontwikkelen naar een maatschappij die meer inclusive is voor anderen mensen dan het de afgelopen jaren is geweest."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws