Italiaanse media prijzen 'verlegen' De Ligt: 'Hij redde Juventus wonderbaarlijk'

Italiaanse media prijzen 'verlegen' De Ligt: 'Hij redde Juventus wonderbaarlijk'

Gepubliceerd: maandag 13 januari 2020 om 08:05ma 13-01-2020 om 08:05

Matthijs de Ligt heeft zondagavond in de Serie A-topper tussen AS Roma en Juventus (1-2) een goede indruk achtergelaten. De twintigjarige verdediger kan rekenen op voldoendes van de Italiaanse pers.

De Ligt begon voor de zevende wedstrijd op rij níet in de Juve-basis, maar moest na negentien minuten invallen door de knieblessure van Merih Demiral. Dat ging hem goed af, concluderen de Italiaanse media the day after. Corriere dello Sport zag 'een snelle ontdooiing na een maand vrij', noemt het optreden van De Ligt 'positief' en geeft een 6,5.

'Voor de jaarwisseling, op bezoek bij SS Lazio, begon De Ligt voor het laatst in de basis', weet Calciomercato, dat de Nederlander ook beloont met een 6,5. 'Na zijn invalbeurt zat hij meteen in de wedstrijd en hield hij veel tegen. Zijn vorm is weer groeiende.'

Hetzelfde rapportcijfer krijgt De Ligt van Fantamagazine. 'Hij kwam verlegen het veld op, maar redde Juventus met een wonderbaarlijke ingreep op Edin Dzeko in de blessuretijd van de wedstrijd', klinkt het. Ook TuttoJuve was lovend over de verdedigende acties van De Ligt. 'Hij was beslissend met twee ingrepen bij Dzeko.'

Demiral, die De Ligt buiten de basis hield, kreeg overigens hogere cijfers dan zijn Nederlandse concurrent. De meeste media belonen hem met een 7. De Turkse verdediger opende na enkele minuten de score tegen AS Roma en viel even later uit met een op het oog zware knieblessure.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws