AZ legt Ajax vuur aan de schenen: 'Bij spelers moet de bewustwording komen'

AZ legt Ajax vuur aan de schenen: 'Bij spelers moet de bewustwording komen'

Gepubliceerd: dinsdag 14 januari 2020 om 07:55di 14-01-2020 om 07:55

Zelden was de sfeer zo goed als op de nieuwjaarsreceptie van AZ, waar de club 2020 inluidde. De Alkmaarders presteren buitengewoon goed en zijn na de winterstop ook in de Europa League actief. Het zorgt voor blije gezichten bij de club, waar de hoop op de landstitel nog springlevend is.

Clubtopscorer Kees Kist merkt dat de sfeer misschien wel positiever is dan ooit. "En als AZ'er ben je daar gewoon heel erg blij om", vertelt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Er is alleen maar positiviteit bij de club. Ik proef een sfeer van: wij kunnen de hele wereld aan. Dat was ook nog toen wij voetbalden en in de top meededen." Kist hoopt dat AZ ook in de tweede seizoenshelft mee kan blijven doen. "Het gaat om die eerste wedstrijd na de winterstop. Die moet je winnen." AZ speelt zaterdag in het eigen AFAS Stadion tegen Willem II.

Technisch directeur Max Huiberts onderschrijft de mening van Kist en geeft aan dat het cruciaal is om goed uit de startblokken te komen. "Het is heel belangrijk om januari goed door te komen. Daarna kunnen we meer zeggen over het vervolg van het seizoen", aldus de technisch directeur. "Bij de spelers moet ook de bewustwording komen dat de club een andere status heeft. Clubs willen altijd al van ons winnen, maar dat zal nu nog erger worden. Maar als we doen wat we tot nu toe hebben gedaan, dan kunnen we ook in de tweede seizoenshelft veel wedstrijden winnen."

Transfers
Voor Huiberts lijkt er deze transferperiode maar weinig werk aan de winkel. Pantelis Hatzidiakos viel voor de winterstop uit met een zware knieblessure en dat gat werd opgevuld door routinier Ramon Leeuwin. Daarnaast is er met Hakon Evjen ook een nieuwe aanvaller bijgekomen. Huiberts sluit duidelijk af. "Er gaat in deze transferperiode dan ook niemand vertrekken."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Op welke plek eindigt AZ dit seizoen in de Eredivisie?

(4117 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws