'Avontuurlijk ingestelde' De Jong overweegt buitenlandse trainer voor PSV

'Avontuurlijk ingestelde' De Jong overweegt buitenlandse trainer voor PSV

Gepubliceerd: dinsdag 14 januari 2020 om 09:30di 14-01-2020 om 09:30

PSV kondigde al aan dat Ruud van Nistelrooy komende zomer nog niet de nieuwe trainer wordt van de Eindhovenaren. Technisch manager John de Jong sluit niet uit dat hij een buitenlandse coach aanstelt als de definitieve opvolger van de ontslagen Mark van Bommel.

"Wat dat betreft ben ik redelijk avontuurlijk ingesteld", zegt De Jong tegen Voetbal International. "Ik wil veel mogelijkheden onderzoeken. Het voordeel van deze situatie is dat we al vroeg aan de slag kunnen en hopelijk ruim voor de voorbereiding op volgend seizoen een trainer aanstellen", doelt hij op de aanstelling van interim-trainer Ernest Faber. "Het hele proces is nu begonnen."

"We hebben nu een staf met Ernest Faber, Boudewijn Zenden en Adil Ramzi, met Guus Hiddink als ervaren adviseur erbij. Zo'n mix zoek ik wel, niet noodzakelijk met een adviseur, maar wel met een staf met daarin verschillende achtergronden, specialismen en leeftijden", legt De Jong uit. "Ook wil ik in mijn staf ten minste één iemand met een PSV-verleden."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws